Hoppa till innehåll

Arbete i andra länder – vad gäller?

Vilka trender ser rådgivare inom distansarbete och hur bör du som arbetsgivare förhålla dig rent praktiskt vid utlandsarbete? Det är viktigt att ta reda på vad som gäller innan du, som arbetsgivare, godkänner att en medarbetare arbetar från utlandet. Ett utlandsuppdrag brukar kategoriseras utifrån tjänstgöringens karaktär och varaktighet. Det kan handla om en tjänsteresa, utstationering, en utsändning eller kanske distansarbete. Utöver arbetsrätt och försäkringsrätt vid utlandsarbete får du även en genomgång av skattekonsekvenser vid utlandsarbete. 

Kursbeskrivning

Detta får du i kursen
I den här kursen får du praktisk vägledning av experter inom arbetsrätt, försäkringsrätt och skatterätt. Vi går igenom definitionen och tillämpningen av de olika formerna av utlandsarbete där vi utgår ifrån verkliga case. Du får också information om vad du som arbetsgivare måste undersöka och känna till innan du godkänner att en anställd arbetar från ett annat land. Kursen möjliggör diskussioner kring just ditt case och du är välkommen att skicka in frågor i förväg här.

Vi går igenom vad som gäller arbetsrättsligt och vilka definitioner och lagar som kan bli aktuella. Vi tittar på kollektivavtalets räckvidd, lagval, var tvister avgörs och vilka villkor som ska tillämpas på anställningsavtalet. Vi tittar också på hur tilläggsavtal ska formuleras, arbetsmiljö och riskbedömning inför avresa och går igenom mallar för de olika formerna av utlandsarbete. 

Vad ska företaget tänka på ur skattesynpunkt vid distansarbete? Hur bör du som arbetsgivare tänka kring risk? Vi tydliggör med några praktiska exempel och tittar även på de senaste trenderna, vad som är på gång lagstiftningsmässigt och lite kort vad den anställde ska tänka på vid utlandsarbete.  

Kursens fokus ligger på arbetsrätten, försäkringsrätten och socialförsäkringsrätten, men vi kommer även kort beröra vad som gäller kring arbetstillstånd, andra tillstånd och lite kring skatt vid utlandsresa och vart du kan hitta bra svar på dessa frågor. 

Kursledare
Martin Rydhem, arbetsrättsexpert med inriktning på försäkringar och pensioner.

Mia Fransson, arbetsrättsjurist på Almegas arbetsrätt- och expertenhet. Båda med lång erfarenhet av rådgivning inom internationella frågor.

Jessica Ebbesson, erfaren skatterättsjurist med inriktning mot internationell individbeskattning, Deloitte.

Målgrupp
Vi vänder oss i första hand till HR, chefer och övriga befattningar som verkar som arbetsgivarens företrädare i sin yrkesroll.

Praktiska detaljer
Du som deltagare har möjlighet att ställa frågor via chatten under kursen.
Information om hur du ansluter dig till kursen får du i ett separat mail.

Pris
1595 kr exkl moms för medlemmar / 2900 kr exkl moms för icke medlemmar

Det finns i nuläget inga bokningsbara tillfällen för den här aktiviteten.

Välj tillfälle

Medlemspris

1595 kr

2900 kr för icke-medlemmar

Boka
Intresseanmälan
Har du frågor om aktiviteten?
Hör av dig

{{ contact.name }}

{{ contact.title }}

{{ contact.phone }} {{ contact.cellphone }} {{ contact.email }}