Hoppa till innehåll

Hur är läget? 

Jag ser fram emot en händelserik och spännande höst. Almega är i färd att införliva ett nytt förbund, Almega Utbildning, och jag har redan haft givande samtal med den tillträdande förbundsdirektören, Andreas Mörck. Den 25 september drar Almegas rappa och uppskattade mötesform, Reformbaren, i gång för hösten. Temat är Hur lite arbetskraftsinvandring tål Sverige?. Och sedan har vi såklart upptakten inför nästa års avtalsrörelse.125 kollektivavtal tecknar man inte bara sådär. 

Sedan är det väl snart dags för Almegadagen? 

Absolut, den 5 november är det dags. Almegadagen firar 30 år och Almegadagen 2024 bjuder som vanligt på en massa insikter, praktiska tips och värdefull kunskap som kommer att underlätta för dig som arbetsgivare. Eller vad sägs om första passet: Är ditt företag redo för AI-revolutionen, eller riskerar ni att halka efter? Årets moderator, juristen Anna Dyhre, borgar dessutom för ett bra tempo, engagerande samtal, givande diskussioner och kanske ett och annat skratt.  

Det är fortfarande mycket prat om AI? 

Med all rätt. AI kommer revolutionera stora delar av samhället, inte minst arbetsmarknaden. Almega har även ett samarbete med AI-Econ Lab vid Örebro universitet vars högaktuella kurs Nationalekonomi, Artificiell intelligens och (r)evolutionen av arbetslivet, snart sätter i gång. Kursen ges på distans till yrkesverksamma och varvar teori, fallstudier, historisk evidens och prognoser för att öka förståelsen hur AI-drivna förändringar kan påverka efterfrågan på arbetskraft, löner, färdigheter och arbetsmiljö. Och anmälan är faktiskt fortfarande öppen.