Hoppa till innehåll
Almega är Sveriges ledande arbetsgivarorganisation inom tjänstesektorn. I över 100 år har vi medverkat till att skapa hållbara villkor i hundratals branscher på framväxt. Under alla dessa år har vi varit en trygg punkt för de företag som velat vara goda arbetsgivare, utan att göra avkall på lönsamhet. Idag representerar vi över 11 000 företag i ett 60-tal branscher som sysselsätter över en halv miljon medarbetare. Hos oss samsas nya branscher sida vid sida med mer etablerade branscher som vuxit sig starka inom vår organisation över tid.

2 av 3 nya jobb i näringslivet i dag skapas inom tjänstesektorn

Almega har i decennier drivit frågor som är viktiga för våra medlemsföretag och för tjänstesektorn i stort. Vi har höjt rösten när det har behövts och i förhandlingar drivit igenom viktiga spelregler för den svenska arbetsmarknaden.

Nu avser vi ansöka om medel för att starta ett ESF-projekt i syfte att kompetensutveckla 1500 medarbetare i mindre företag i Stockholms län. Vi söker nu en samarbetspartner som vid ett eventuellt projektbeviljande, kan hjälpa oss att planera, genomföra och rapportera detta projekt. ESF-projektet kan pågå fram till 31 mars 2028 och utlysningstext ses här och heter PoA1 Kompetensutveckling i Stockholmsregionen HT2024 

Om uppdraget:
I uppdraget ingår att vid ett projektbeviljande snabbt sätta ramarna för projektet utifrån de mål som beskrivs i projektets ansökan. Uppdragstagaren ska sköta allt operativt projektarbete och säkerställa att såväl projektmål nås som att ESFs regelverk efterlevs. I uppdraget ingår även att kvalitetssäkra leverantörer och utbildningar för att dessa ska passa deltagande målgrupps behov. Uppdragstagaren ska även säkerställa att minst 1500 deltagare deltar i kompetensutveckling.

Kompetenskrav:
Uppdragstagaren har med fördel drivit minst två ESF-finansierade projekt varav ett med minst 1000 deltagare. Det ska finnas kapacitet att genomföra projektet inom utsatt tid och med den volym som beskrivs ovan.

Välkommen med ditt anbud till jonas.jegers@almega.se senast den 5 juli. Vid frågor är du välkommen att kontakta Jonas Jegers på jonas.jegers@almega.se